Romantisch samenzijn 5 Tips

Rate this post

Niet op reis, maar toch romantisch samenzijn 5 Tips – Geen tijd of geld om een romantisch tripje te maken met je partner? Geen nood, er zijn genoeg andere manieren om even samen aan het dagelijkse leven te ontsnappen. Wij geven alvast enkele ideetjes.

1. Ga uit eten
Je hoeft helemaal niet te wachten op een verjaardag om samen uit eten te gaan. Reserveer enkele weken op voorhand een tafeltje in één van jullie lievelingsrestaurants. Het intieme dineetje geeft jullie iets om naar uit te kijken en je kan de dagen aftellen tot het zover is, net zoals je zou doen voor een vakantie.

2. Spijbel samen
Het mag dan wel onmogelijk zijn om samen naar Parijs of Venetië te vliegen, maar jullie kunnen wel samen tijd doorbrengen. Kies een dag waarop jullie allebei verlof nemen en breng jullie tijd door in bed, op de sofa of ga picknicken in het park. Beloof elkaar dat je geen vervelende klusjes zult doen, zoals kleren wassen of opruimen.

3. Wees nostalgisch
Probeer terug te keren naar de tijd toen jullie pas verliefd waren. Ga bijvoorbeeld samen een ijsje halen en geniet ervan terwijl jullie hand in hand door de straten lopen.

4. Doe iets nieuws in je eigen stad
Doe alsof je een toerist bent in je eigen (of een naburige) stad en doe wat een koppel op een romantische vakantie daar zou doen. Ga zeker ook eens naar een deel van de stad dat je niet zo goed kent, dan heb je het gevoel dat je toch een verre reis gemaakt hebt.

5. Kook een speciale maaltijd
Kies voor een maaltijd die jullie doet denken aan jullie laatste vakantie samen. Gingen jullie bijvoorbeeld paella eten in Barcelona of een pizza in Rome? Probeer dan die romantische sfeer terug op te roepen. Van een lokale cocktail tot een traditioneel dessert, alles is mogelijk, zolang jullie er maar samen van genieten.

Heb je direct hulp nodig in het oplossen van je relatieproblemen? Ik help je graag! Probeer anoniem de zelfhulp methode die zich richt op het herstellen van relaties en huwelijken. Zie voor meer informatie: Red je Relatie Zelfhulp Methode

Bron: goedgevoel.be

Geplaatst in Relatieproblemen Oplossen | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Tien fatale relatieproblemen

Rate this post

Tien fatale relatieproblemen - We willen allemaal een toegewijde partner zijn, maar soms strooien vervelende karaktertrekjes roet in het eten. Als een van de volgende problemen van toepassing is op jouw relatie, dan is het geen slecht idee om een paar zaken te veranderen om een liefdesbreuk te voorkomen.

1. Egoïsme
De bedoeling van een relatie is dat je jouw gevoelens, tijd en bezittingen deelt met je partner. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je geliefde zich buitengesloten zal voelen en zich zal afvragen of je hem überhaupt wel graag ziet. Zet jezelf niet steeds op de eerste plaats, want egoïsme leidt tot totale vervreemding.

2. Minachting

Dit is het omgekeerde van wat een goede relatie nodig heeft. Als je partner voelt dat je hem niet respecteert om wie hij is, zal hij daardoor gekwetst, boos en verward raken. Wees trots op je vriend en zeg af en toe waarom je hem zo leuk vindt.

3. Schaamte
Beledig je je partner in het bijzijn van anderen, of maak je regelmatig een opmerking over iets waar hij zich niet goed bij voelt? Dan is de relatie op sterven na dood. Probeer zijn zelfvertrouwen te boosten in plaats van het af te breken.

4. Aanhoudend gezeur
In een liefdevolle relatie, zullen beide geliefden elkaar respecteren en met plezier reageren op allerlei behoeften en gevoelens. Doen jij en je partner dat niet, dan is zeuren een slechte optie. Mannen en vrouwen willen zich immers veilig voelen in hun relatie. Voortdurend zeuren knaagt aan dat belangrijke gevoel.

5. Weinig steun 
Je partner moet zeker weten dat hij op je kan rekenen en je hem zal aanmoedigen wanneer het minder gaat. Als je daar niet in slaagt, is de kans groot dat hij zich in de steek gelaten zal voelen en denkt dat hij beter alleen verder kan.

6. Controledrang
Een van de voordelen van volwassen zijn, is dat we kunnen doen en laten wat we willen. De meeste mannen en vrouwen genieten met volle teugen van die onafhankelijkheid. Het spreekt voor zich dat wanneer je jouw geliefde controleert, hij zich een vogel voelt in een kleine gouden kooi. Dus: probeer niet op elk moment van de dag te achterhalen waar je man uithangt of met wie hij praat.

7. Ongunstige vergelijking
Je partner wil graag geloven dat je voor hem kiest omdat hij een uniek individu is met heel wat kwaliteiten. Als je hem met andere, ‘betere’ ex-vriendjes vergelijkt, raakt hij gegarandeerd gedemotiveerd. En het is weinig waarschijnlijk dat hij nog lang bij iemand wil blijven die hem zo slecht laat voelen.

8. Nooit tevreden
Een van de leukste aspecten van een relatie: het gevoel dat mannen en vrouwen krijgen als ze hun partner gelukkig kunnen maken. Iemand die alle liefdevolle gebaren en/of cadeautjes maar lauwtjes ontvangt, laat de gulle gever hopeloos en gefrustreerd achter. En dat werkt vroeg of laat een relatiebreuk in de hand.

9. Onbetrouwbare partner
Wanneer een van beide partners overspel pleegt of openlijk flirt, schaadt hij het vertrouwen van de ander. Zijn of haar aanhoudende ongerustheid zal wellicht tot relatiebedreigende conflicten leiden.

10. Verbaal of fysiek geweld 

Wanneer geweld aanwezig is tussen twee geliefden, zit het grondig fout. Je hebt alle recht om boos te zijn op je partner, maar schreeuwen of slaan is altijd ongepast. Veel vrouwen zijn ervan overtuigd dat schreeuwen tegen hun man geen vorm van geweld is, maar dat hebben ze mis. Net als fysiek geweld zal het de liefdesband tussen twee mensen verwoesten.

Heb je direct hulp nodig in het oplossen van je relatieproblemen? Maar ben je nog niet helemaal klaar voor een één-op-één therapiesessies? Probeer dan anoniem de zelfhulp methode die zich richt op het herstellen van relaties en huwelijken. Zie voor meer informatie: Zelfhulp bij Relatieproblemen.

Bron: Nieuwsblad.be
Geplaatst in Relatieproblemen Oplossen | Getagged , | Een reactie plaatsen

Hou de sleur uit je relatie! 5 tips.

Rate this post

Hou de sleur uit je relatie! 5 tips.

Wanneer je nog maar net samen bent met iemand is alles leuk en spannend en zou je het liefst altijd bij die ene persoon blijven. De passie laait hoog op en de verliefde gevoelens zijn sterk. Na een poosje vermindert de verliefdheid en dan spreekt men wel eens van ‘echte liefde’. Je gaat je settelen met je geliefde en je bouwt samen aan een leven. Misschien trouw je wel of denk je aan kinderen.

Na een aantal jaren dreigt gewenning op te treden en komt er sleur in de relatie. Alles lijkt zo gewoontjes en er zijn nog weinig intieme momenten. Je tijd gaat op in werken en voor de kinderen zorgen, en er blijft nog weinig over voor jezelf en je partner. Maar dat hoeft helemaal zo niet te zijn. Met iemand samenzijn hoeft helemaal geen sleur te worden. Hier volgen vijf vuistregels om je relatie spannend, intiem en vol passie te houden.


Regel één: leer elkaar opnieuw missen. 
Als je lang samen bent, kan het heel goed zijn dat je nog amper dingen doet zonder elkaar. Je levens zijn versmolten en je beleeft alles samen. Op zich is daar niets verkeerd mee, maar het wordt al vlug als ‘normaal’ en ‘gewoon’ beschouwd, terwijl het eigenlijk juist mooi is. Wanneer je beiden af en toe iets alleen doet, een hobby, een weekendje met vrienden, dan kan je elkaar missen en verlang je naar het moment waarop je terug samen bent. Bovendien heb je ook het gevoel dat je tijd voor jezelf hebt, waardoor je je minder vlug verstikt zult voelen. Het zorgt tevens voor aangename gespreksstof omdat het eens niet over het werk gaat.


Regel twee: toon je affectie door elkaar te verrassen. 
Dat kan heel gemakkelijk, met een bloem (die je bijvoorbeeld langs de kant van de weg hebt geplukt), een stukje chocolade als je boodschappen gaat doen, een onverwacht smsje… Het hoeft niet groot te zijn, en het hoeft geen geld te kosten. Een kleine attentie om te tonen dat je aan elkaar denkt. Let wel dat je er niet mee overdrijft, het mag allesbehalve een gewoonte worden, of iets wat op geregelde tijdstippen verwacht wordt.


Regel drie: probeer kleine irritaties te vermijden.
Als je iemand bent die overal zijn sokken laat slingeren, of als je iemand bent die uren aan de telefoon hangt tot ergernis van je partner, probeer er een beetje op te letten, zeker in stressvolle periodes.


Regel vier: intimiteit is jezelf bloot durven geven, maar overdrijf daar niet in. 
Winden laten of boeren kunnen tekens zijn van intimiteit, maar erg opwindend is het allemaal niet. Je douchen of wassen in de badkamer is geen probleem, maar zorg dat dit dagelijkse naakt geen afknapper wordt.


Regel vijf: maak tijd voor elkaar en enkel voor elkaar. 
Zorg dat de kinderen ergens kunnen logeren en zet je telefoon af. Ga uiteten, of kook iets makkelijk en lekker (zodat je niet de hele avond in de keuken moet staan), en zorg voor gezelligheid. Doe dingen samen die je altijd graag gedaan hebt, bijvoorbeeld een filmpje meepikken, naar het theater gaan, iets samen gaan drinken… Mensen die ’s avonds op de sofa in slaap dreigen te vallen, let erop dat je niet begint in te dommelen op jullie avond. Ga samen naar bed, geniet van elkaar (probeer eens iets nieuws, een ander standje) en zorg voor naspel (val niet meteen in slaap!).
Het zijn vijf voorbeeldjes om je relatie uit een dagdagelijkse sleur te halen, maar wees zeker niet bang om zelf naar andere manieren te zoeken. Creatief zijn werkt altijd verrassend! Zeker als je elkaar al zo lang kent…

Als je er nog niet helemaal klaar voor bent om één-op-één therapiesessies aan te gaan, zijn er wat zelfhulp methodes beschikbaar die zich richten op het herstellen van relaties en huwelijken. Zie meer op mijn zelfhulppagina

Bron: netonline.be
Geplaatst in Relatieproblemen Oplossen | Getagged , | Een reactie plaatsen

Relatieproblemen De Meest Gemaakte Fouten #2

Rate this post

Relatieproblemen De Meest Gemaakte Fouten #2

Probeer Je Partner Niet Te Veranderen

Je bent waarschijnlijk verliefd geworden op je partner omwille van zijn of haar persoon. Je wordt verliefd omdat iemand perfect is voor jou. Dit beeld kan namelijk naar verloop van tijd verdwijnen, je begint de kleine foutjes op te merken en je kan je er soms gaan aan ergeren.Probeer van je partner te houden zoals die is, ook wanneer hij zijn vuile sokken eens achterlaat, of ook wanneer zij jou de oren van de kop zaagt. Respecteer elkaar zoals jullie zijn, leer leven met die foutjes, maar geniet des te meer van de zaken waarom je verliefd geworden bent.

Relatieproblemen oplossen zijn niet fijn, zorg er dan ook in de eerste plaats voor dat er geen relatieproblemen zijn!

Relatiebreuk Redden?  Ontdek Hier Wat Je Moet Doen »

Ga Niet Overhaast Te Werk

Het kan allemaal wel goed zijn dat je je ware gevonden hebt en dat je je volledige toekomst met hem/haar al hebt uitgestippeld, maar loop niet te hard van stapel!

Leer elkaar eerst goed kennen en ga stap voor stap te werk. Trouwen en samenwonen is leuk, maar denk er eerst goed over na en wat het allemaal met zich meebrengt. Ga stap voor stap te werk en laat alles komen op zijn tijd. Vermijd stress!

Geen Stress = Geen Relatieproblemen Oplossen!

Seks Is Wel Belangrijk!

Na verloop van tijd kan het zijn dat jullie seksleven niet meer op zijn volle toeren draait. Vaak na da geboorte van het eerste kind. De moeder gaat zich dan meer bezighouden met kind en haar man een beetje verwaarlozen.

Men gaat denken dat seks niet meer belangrijk is, maar niets is minder waar! Seks moet niet het allerbelangrijkste zijn in de relatie, maar het is wel degelijk belangrijk.

Maak tijd om met elkaar de liefde te bedrijven en ga weer helemaal in elkaar op. Seks is heerlijk, zeker met elkaar. Zorg ervoor dat je partner geen affectie moet gaan zoeken op een ander, zo voorkom je relatieproblemen en met je later geen relatieproblemen oplossen.

Relatie Redden?  Ontdek Hier Wat Je Moet Doen »

Geplaatst in Relatieproblemen Oplossen | Getagged , | Een reactie plaatsen

Relatieproblemen De Meest Gemaakte Fouten #1

Rate this post

relatieproblemen-de-meest-gemaakte-fouten-1

Relatieproblemen De Meest Gemaakte Fouten #1

Kleef aan elkaar
Als je elkaar ziet is het natuurlijk leuk om veel samen te zijn, maar te veel is zeker ook niet goed! Kleef dus minder aan elkaar, ook al vind je elkaar zo leuk.

Blijf je eigen leven hebben en blijf doen wat jij graag doet. Op deze manier kan je relatieproblemen vermijden, raak je minder uitgekeken op elkaar en heb je elkaar ook meer te vertellen op de momenten wanneer jullie samen zijn.

Het is goed om relatieproblemen te vermijden het is nog beter om relatieproblemen op te lossen.

Jaloers zijn

Ja.. dat dit een vaak gemaakte fout is, zal je waarschijnlijk niet verbazen. Veel relatieproblemen ontstaan door jaloezie. Het kan echt een domper zijn voor een relatie. Probeer goed in je oren te knopen dat je geliefde enkel jou wil. Praat erover als je jaloers bent, maar weet wel dat jij hier het probleem bent. Jij moet iets aan je jaloezie doen om relatieproblemen te voorkomen of zo kan je uw relatieproblemen oplossen.

Er Komt Sleur In De Relatie
Een vaak voorkomend voorval in relatieproblemen is, je bent uitgekeken op elkaar. Zeker wanneer je al een tijdje samenwoont of het erg druk hebt. Dergelijke relatieproblemen oplossen is niet zo moeilijk, je moet gewoon even wat anders gaan doen.

Doe eens iets wat je tot nu toe niet meer deed. Koop eens nieuwe lingerie, ga eens shoppen naar een andere stad, doe samen dingen die je al lang niet meer samen gedaan hebt. Maak opnieuw plezier samen. Je zal zelf merken dat je relatie op die manier weer nieuw leven ingeblazen kan worden.

Je Relatie Redden? Lees Hier Wat Je Moet Doen »

Geplaatst in Relatieproblemen Oplossen | Getagged , , | Een reactie plaatsen